Dublin är inte bara en stad – det är en upplevelse!

Dublin med 1,5 miljoner människor har ett stort utbud av pubar, krogar, härlig stämning och naturliga människor från många olika bakgrunder. Det område som du borde besöka när du kommer till Dublin, det är “Temple Bar” som är ett fantastiskt område med barer, restauranger och pubar samlade inom ett avgränsat område. Här träffas människor från olika kulturer, naturligtvis är de flesta irländare men även andra från väldigt olika kulturer möts i en multikulturell miljö där musiken ger en härlig stämning och upplevelse. Här finns turister, här för att utforska staden, och dessutom finns ett gäng utbytesstudenter som jag själv. En grupp för utbytesstudenter hos Trinity College anordnar filmkvällar på vardagarna, och resor ut över landet när helgen kommer. Jag såg själv den norra samt nordvästra sidan under en tur och förutom upptäckten av naturen är det självklart ett bra sätt att lära känna andra studenter.

Väl inne i en turistbyrå inser man hur många resmål det finns att välja på. Vill man som mig se hästlöpning är det smidigt att ta Luas (spårvagnen) till Leopardstown.För att se själva Dublin går det “hop on – hop off” – bussar som är avsedda att stanna var tionde minut så att människor kan hoppa på och av vid olika turiskattraktioner. Ett stopp vid Guinness, Jameson samt gamla fängelset rekommenderas verkligen för en intressant inblick i landets historia. Vid ett museum läste jag att irländarna i krig varit optimistiska och glada (hur glad man nu kan vara vid en krigssituation), det verkar leva kvar för människorna här är otroligt lättsamma.

Jag förstår varför det i Sverige talas om vikten av att bo en tid utomlands i syfte att få erfarenheter av ett annat land. Det finns mycket att lära av människorna här. De är kanske världens vänligaste och väldigt hjälpsamma. Deras humor och optimism lever nog kvar sedan krigets tid. Människorna här är glada, varje dag går jag genom shoppinggatan där gatumusikanter spelar och jag träffas av den glädje som flödar. Den härliga stämningen gjorde att förväntningarna på irländarnas egna högtid växte. St. Patricks fantastiska festival pågick mer eller mindre under närmare fem dagar, följt av en röd dag då hela Irland sov. Den gröna ön var då verkligen grön.

/Annelie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s