Möten

Innan jag flög tillbaka till Sverige så besökte jag Auckland och Wellington igen, i väntan på anslutningsflyget tillbaka till Christchurch åt jag frukost i hostellets matsal, spagetti och tomatsås på burk (det blir inte mycket mer glamoröst än så), när jag började prata med en av städerskorna. Hon hade mycket att lära mig om världen, människor och platser. USA skulle man vara försiktig med, det var klart. Det gick bra att hälsa på, men sen vara det nog bäst att hålla sig borta. I Indien hade en grupp turister tydligen just blivit nedskjutna så det var också bäst att hålla sig ifrån. Så fortsatte konversationen uppblandat med diverse politik och visdomsord. Ibland försökte jag flika in något själv med det stod snart klart att jag nog helt enkelt gjorde bäst i att hålla tyst och nöja mig med bekräftande läten då och då.

Under tiden i Auckland och Wellington hade jag glädjen att ta en titt på Weta studios som skapat fantastiska modeller, kulisser och rekvisita till några av de bästa filmerna i modern tid. Bäst kända är de så klart för Lord of the Rings. Inte allt för lågt från Auckland finns Matamata, där utomhusscenerna för Hobbiton filmades. Filmplatsen består av närmare ett femtiotal individuella hobbithål, tillsammans med fruktträdgårdar, träd och paviljonger och The Green Dragon Inn, där besökarna serverades dryck och mat.

För att sträcka lite på mig tog jag en dag en båttur ut till Rangitoto Island där jag började prata med en Amerikansk tjej som jag umgicks med fram till middagstid samma dag. Tyvärr har jag redan glömt hennes namn, därmed inte sagt att det inte var kul att ha någon att vandra omkring med, det är oftast roligare att uppleva saker tillsammans med någon annan.

När jag nu ser tillbaka på mina dagar i Auckland och Wellington, men också på min tid i Nya Zealand i allmänhet, kan jag konstatera att även om jag kommer att ha starka minnen av platser och upplevelser så kommer mina minnen av människor att vara lika starka. Så mycket har jag lärt mig när jag rest omkring i Nya Zealand, att platser definieras av de människor du upplever dem med. Från möten med andra tar vi med oss minnen och i många fall ny vänskap. Kanske är den största behållningen med resandet inte alla platser vi ser utan de människor vi möter, oavsett om dessa möten resulterar i visdomsord, en kortare bekantskap eller en livslång vän.

"Kanske är den största behållningen med resandet inte alla platser vi ser utan de människor vi möter"

“Kanske är den största behållningen med resandet inte alla platser vi ser utan de människor vi möter”

Med det inlägget tackar jag för mig och önskar alla resande för nästa läsårs utbytesstudier lycka till! Ni kommer garanterat se mycket och tar förhoppningsvis med er lika många upplevelser hem som jag . Jag vill tipsa er att spendera lite pengar och ta chansen att se landet ni befinner er, det är värt det.

Om någon av er har några funderingar om allt som måste fixas inför resan, vart ni än åker (jag har en killer packningslista), eller några funderingar om Nya Zealand i allmänhet så kan jag förmodligen hjälpa till i alla fall lite. Mycket välkomna att kontakta mig, det är alltid kul att prata om resor!

/Robin

Advertisements

One response to “Möten

  • Nora

    Hej Robin! Tack för att man har fått följa din resa, från ansökan till hemresa (tips om att säga upp mobilabonnemanget var guld!). Om två veckor åker jag till Mexiko på utbytestermin och är precis i läge att skriva packningslista och skulle hemskt gärna tjuvkika på din för att komma på allt livsviktigt jag är på väg att glömma 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s