Roadtrip!

Elin här! Nu har hela tre veckor gått sen jag kom till Saskatoon och oj vad fort det har gått. Nu har jag börjat komma in i vardagen och skolan är otroligt bra. Engagerade lärare och trevliga människor. Fredag denna helg innebar första matchen i football för skollaget och första matchen någonsin för mig. Det var en härlig upplevelse med mycket folk, fyrverkerier och en vinst för UofS Huskies!

Men sen i helgen bestämde vi oss för att komma bort från skolan lite och hyrde bilar (eftersom att det är otroligt billigt här och bensinen är nästan gratis om man jämför med Sverige. När vi skulle hämta ut våra två bilar visade det sig att vi blev uppgraderade från den minsta modellen till rätt stora Dodge-bilar. Vilken lyx!

Lördagen spenderade vi i Wanuskewin Heritage Park ungefär 2 mil utanför Saskatoon. Där fick vi bekanta oss med den inhemska kulturen (Aboriginal culture). Vi vandrade i de kanadensiska förfädernas fotspår och fick höra historier och se på dans om deras tro och kultur. Igår var även första gången jag åt en hamburgare med bisonkött, det kan rekommenderas!

Idag tog vi oss lite längre, ca 3 timmars bilfärd norrut till Prince Alberts National Park. Dagen bjöd på en massa upplevelser! Vi både vandrade och paddlade kanot och fick bland annat se rådjur, örnar, elk (blandning mellan älg och ren) och bävrar. På turistinformationen fick vi även låna kostymer och klä ut oss till olika djur, vi fick oss ett gott skratt kan jag säga!

Nu är helgen över och allvaret med skola börjar imorgon igen. Men det var härligt att få en paus och komma bort från campus under en helg 🙂

Image

 

Lördag i Wanuskewin Heritage Park

 

 

 

Image

Söndag i Prince Alberts National Park

 

Advertisements

One response to “Roadtrip!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s