Hong Kong andra gången.

Klockan var ca 09.00 när vi klev upp på lördagsmorgonen, vi kollade, mest på kul, om det fanns några bra priser på hotell i Hong Kong. Klockan 10.30 hade vi bokat ett hotell, och vid ca 12.00 hade vi köpt båtbiljetten till Hong Kong.

Väl framme bestämde vi oss för att ta en taxi till hotellet, vilket var en kul upplevelse, då chauffören somnade vid ett rödljus, och fortsatte resan med att ”sniffa” på något (luktsalt?)…. men vi kom fram helskinnade. I Hong Kong MÅSTE man ju i alla fall ha säkerhetsbälten, i Macau finns det inte ens bälten.

Hotellet var bra och lyxigt för de pengar vi spenderat. Vad vi skulle göra i Hong Kong hade vi inte bestämma oss för än, men vi bestämde oss för att åka till Causeway Bay och sedan ta det därifrån. Efter en kort tripp på stan med förvånansvärt lite shopping åkte vi hem till hotellet, och ”fixade” till oss, för att åka iväg och äta.

Image

Vi hade fått tips, av en bekant, om en restaurang, Din Tai Fung, som vi inte hittade förra gången vi var i Hong Kong. Bättre lycka denna gång, vi hittade den inuti en shopping-galleria (som allt annat i Hong Kong, ALLT i Hong Kong är i gallerior, hela Hong Kong är en galleria).

Image

Utanför restaurangen var det väldig mycket folk, det visade sig vara ett nummerlapp-kö-system. Vi stod utanför restaurangen i ca en timme, men det var värt det. Maten var så otroligt god, så att vi bestämde att vi garanterat skulle dit igen.

Efter att vi ätit oss mätta på restaurangen, så bestämde vi oss att ta tunnelbanan till världens högsta belägna bar, och ta en drink/öl.

ImageImage

Det regnade lite den dagen, så utsiktsbilden blev inte så jättebra, men man ser att man är högt upp i alla fall.

På söndagen, så tog vi en take-away frukost från Burger King och Starbucks, och åt framför TV:n på hotellet.

Efter vår ”hotell frukost” så gick vi till ett cafe som vi visste var bra, eftersom vi besökte det förra gången vi var i Hong Kong. Där åt vi lunch, och sen bar det iväg till färjeterminalen, och vidare mot Macau igen.

Tillbaka i Macau så har vi bara skola på måndagen (idag), sen är vi lediga, på grund utav Kinas nationaldag (?), i två dagar igen. Kanske Hong Kong igen?

// Jacob och Tina.

Advertisements

About Tinis

I am a girl. And I write things. View all posts by Tinis

One response to “Hong Kong andra gången.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s