Sensation White och annat kul

Väljer man att vara aktiv finns det inte en tråkig sekund i Taiwan. Vill man kan man festa och gå på klubb varje kväll, och varje helg planeras det resor och aktiviteter till höger och vänster. Jag önskar att jag hade mer tid och lite mer pengar, för med det jag har hittills måste jag välja och prioritera. Förra helgen var det långhelg som började redan på torsdagen och planen var att åka till stränderna i södra Taiwan, det fick dock vänta för just då valde en tyfon som bjöd på ösregn och blåst hela helgen att svepa in över hela Taiwan vilket inte skulle göra en resa till stranden särskilt värd. Helgen var ändå fullspäckad med ett besök på zoot, shoppande, festande och massa ätande.

Denna helg gick planerna bättre, jag och 8 andra tjejer lyckades få tag i biljetter till Sensation White Taiwan i Kaohsiung i södra Taiwan. Det blev en helhelg med turistande i staden, varav vi såklart tittade på den kända jättegummiankan i hamnen, besökte lite tempel och hann med några timmar på stranden. Lite otippat och spontant hamnade vi på en förfest precis bredvid arenan med ett stort gäng glada och trevliga taiwaneser och utbytesstudenter som vi dansade loss med hela natten. Arenan var fylld med 50 000 människor alla klädda i vitt, dansande till grym housemusik och ljusshower!

Nu till helgen ska jag med ett stort gäng till en av de små öarna utanför södra Taiwan och leva strandliv och förhoppningsvis bättra på brännan. Helgen efter det är det långhelg igen som förmodligen kommer bjuda på de där stränderna vi ville ha förra långhelgen. Andra åker till ställen som Seul, Hong Kong och Filippinerna under helgerna, och lämnar man inte landet finns det berg, naturparker och massa annat att se runt om i Taiwan. Jag vill göra allt det med, men som sagt beror det på tiden och pengarna och förhoppningsvis hinner jag med det också någon gång under terminen!

Kaohsiung Rubber Duck

IMG_0243

Cijin Beach

IMG_0137

Sensation White Taiwan

IMG_0164

1280px-Sensation-2009-1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s