Sportvecka

DSC_0955

Skolans maskot Stomper med skolans Dance crew i bakgrunden

Plugget rullar på vanligt här i Mankato så inget spännande att rapportera på den fronten. De senaste veckorna har det varit mycket fokus på sport här på campus och i downtown Mankto.
Skolans Football team vann sin sjätte raka match förra helgen och blev nu i veckan rankade 1:a av alla division 2 lag i USA.  Jag har varit på alla hemma matcher på skolans arena som rymmer ca 3-4 000 pers. Många från campus kommer och kollar på matcherna och klär sig i skolans färger, lila eller svart. Även många barnfamiljer kommer på matcherna så det är människor i alla åldrar och en väldigt bra stämning på matcherna, inte så stelt o tråkigt som i Sverige utan alla står och skriker och hejar på Laget. Matcherna inleds såklart med nationalsången och skolans Army-killar presenterar flaggan. Skolans marchingband spelar och håller igång “The horde” som är skolans hejarklack. På plats finns även Football-lagets cheerleaders och skolans dance crew.
DSC_0219 DSC_0225 DSC_0943 DSC_0947 I Söndags uppfylldes en dröm för mig, att äntligen få se en NFL match på plats. Minnesota Vikings vs Carolina Phanters inför en publik på 60 000 pers och en riktigt häftig stämning. Tyvärr slutade det med förlust men jag satt, trots det, med gåshud på armarna under större delen av matchen. Bäst hittills!
Efter matchen blev det ett besök på Matts bar som är världskänd från Man vs Food för sin Jucy Lucy hamburgare, en cheeseburgare med osten inbakad i mitten av burgaren.  Jag vill inte tänka på mängden kalorier men gott var det!
Nu är det dags att röra sig ner downtown för att se The Mavericks, skolans hockeylag, spela för en utsåld arena. Inga långtråkiga helger här inte!
I nästa inlägg kommer jag att fokusera på de kulinariska upplevelserna här i skolans Matsal, bra och mindre bra.
IMG_2638

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s