Varit tyst ett tag nu.

Det har varit tyst från vår sida ett tag nu, det beror mestadels på att skolan tar upp en dal av tiden här. Vi har haft två midterms, som har gått bra (tror vi, har inte fått tillbaka resultaten än), samtidigt som vi har grupparbeten i fem kurser, och egna individuella läxor på det.

Med alla dessa grupparbeten så blir man lite lätt förvirrad, då man är i olika grupper och klasser i varje kurs. Så det är en ny grupp med nya ansikten i varje grupparbete.

Vi tog en dagstur till Hong Kong den 12 oktober, för att vi båda behövde shoppa lite, plus att vi skulle hålla en presentation om Sverige för institutionen för kultur (eller något sådant). Då skulle vi köpa med oss något svenskt, och vart hittar man svenska varor utomlands…… Jo, på IKEA.

Image

Samma kväll så köpte vi kvällsbiljetter till Disney-land, vilket var väldigt trevligt faktiskt, väcker gamla minnen.

Image

Image

Dagen efter Disney-land, så var vi bort bjudna att grilla på stranden, men när vi kom fram, så kom våra buddies på att det var någon kinesisk högtid, så alla grillarna var upptagna. Efter ca en timme lyckades de hyra en grill, i en liten gränd, inte speciellt nära stranden…. men, men, vad gör man inte för lite grillat.

Image

Annars har vi bokat lite resor, Vi fick boka om våran julresa till Sanya, Hainan, på grund utav det kinesiska visat. Vi fick reda på (efter att vi bokat) att Multi-entry bara gäller i sju dagar åt gången, och vi hade bokat en vecka, alltså sju nätter. Så vi fick boka om den resan så att det blev en dag mindre. Vi har också bokat en resa till Yangshou, vilket är typ ett naturreservat i ”Mainland China”. Samtidigt som vi åker till Yangshou kommer vi också att besöka Guangzhuo, vilket är provinsen Kantons huvudstad.

Det har varit en del festivaler, man kan ta upp:

– Först var Tina på Oktoberfest på Sheraton/Cotai Sands casino (Jacob hade volleyball-träning och var inte med), men den var bara dyr och ganska liten.

– Några dagar senare var vi på Jazz-festivalen på Venetian, och det var riktigt härligt, sitta i sackosäckar på bryggan, och kolla på gondolerna med eldshower på.

– Sen var det den ”riktiga” oktoberfesten på MGM, vilket var väldigt bra, med rimliga priser och god mat. Jacob hade dock drabbats av en rejäl feber och förkylning, så han låg hemma i sängen under denna festival.

Image

– Senast så var vi på Halloween poolparty på Hard Rock, vilket var riktigt trevlig. Dock inte ”the party of the year” som vi hade hört, men det var bra. Med en helt otrolig utsikt.

Image

På onsdag kommer Jacobs mamma och besöker, så vi har planerat den lite grann också…. Några restauranger, några attraktioner, o.s.v.

Det som kommer att bli roligast är att hon kommer kunna bo i samma dorm som vi bor i, så hon behöver inte ta in på något hotell eller liknande, utan vi kommer kunna utgå från vårt dorm varje dag.

// Jacob och Tina

Advertisements

About Tinis

I am a girl. And I write things. View all posts by Tinis

One response to “Varit tyst ett tag nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s