Midterms + byggnadskonstruktion = %&#¤%&)!%¤

Ber om ursäkt för brist på inlägg på senaste tiden, men då vi hade midterm exams förra veckan så har det inte riktigt funnits tid för mycket annat än att studera. Då man tar alla kurser parallellt här (till skillnad från en kurs åt gången som vi har i Umeå) så blir det väldigt intensiva tentaveckor då det är en hel del som ska in i huvudet. Även tentornas upplägg skiljer sig ifrån det man är van vid, en vanlig tenta vi skriver i Umeå brukar vara c:a 4-6h lång samt innehålla essäfrågor (i vissa fall enstaka multiple-choice / true or false), tentorna här är på 1-1½h med multiple-choice, true or false eller short answer frågor (de är mer eller mindre raka motsatsen). Den kortare tiden beror till del på att det endast är midterm tentor och inte hela kursen i en tenta, men det kräver ändå en omställning då tillvägagångssättet är något man inte är van vid. Jag känner dock att jag klarade alla tentor jag skrev och då majoriteten av alla koreaner studerar till 3-4 på morgonen under tentaveckan så ska det bli intressant att se hur man placerar sig betygsmässigt i jämförelse.

Nu till något som förmodligen är ganska irrelevant för er men som  jag ändå känner måste nämnas då det är något som har lett till mycket irritation den senaste månaden. Som titeln avslöjar så har vi en symfoniorkester som väcker oss kl 06:30 varje morgon i form av en byggnadskonstruktion c:a 10 meter ifrån fönstret. De öppnar lätt med några lastbilar som tutar på varandra i 30 minuter för att sen följa upp med hamrande på diverse stål-, järn- och betong objekt. Crescendo:t kommer strax därefter, i något som jag endast kan föreställa mig vara ett flak med stålrör de släpper 10 meter på en stor hög med andra stålrör, det hela avslutas med en ljuvlig grävskopa/slagborr som river upp trottoaren, det hela fortsätter till 12 då det är lunchrast. Detta var inte ett problem i början då man kunde dämpa det genom att stänga fönstret och ha ac:n igång, men dom som äger dorm:et vi bor på har som policy att man stänger av ac:n i Oktober då det är “tillräckligt” kallt ute och ac:n därför ej behövs längre. Men då det blir c:a 30 grader på rummet med stängda fönster så fungerar detta ej så bra för de flesta som bor här, därav måste man ha öppna fönster. (För er som tänker öronproppar så använder vi det, men då vi bor precis bredvid så hjälper det inte om fönstret är öppet)

Konstruktion

 

Detta + intensiv plugg för midterms har lett till att de senaste två veckorna inte varit fyllda med så mycket annat än trötthet, stress samt irritation. Det har även lett till att man knappt har lämnat campus under denna period vilket är väldigt tråkigt då man är i ett så pass intressant och underhållande land.

 

Men då vi är fria från tentor ett tag nu så har vi lyckats ta oss till Seoul tower med Jennies föräldrar som är här på besök (bilder kommer senare då Jennie har dem). Vi har en resa till DMZ (den neutrala zonen mellan Syd- och Nord Korea) nu på fredag, samt en resa till  Japan planerad den 13:e-18:e November så det finns mycket att se framemot nu när skolan lugnat ned sig för tillfället!

Jag passar på att lägga upp lite bilder på rummet i dorm:en som jag och Niklas delar på för er som är intresserade av hur boendet ser ut, alla rummen i hela huset ser likadana ut.

ÖversiktÖverblick2

(Niklas har den stökiga vänstra sidan)

HallenDusch + toalett

 

 

 

Advertisements

One response to “Midterms + byggnadskonstruktion = %&#¤%&)!%¤

  • Cecilia a.k.a. världens bästa syster

    Haha, förstår frustrationen! Hade jag inte fått sova hade jag blivit väldigt Ms. Grumpy Pants! Men ni fixar ju tentorna ändå, kick assu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s