Annelie

anneliefotoJag är Annelie Weinehall, en 21-årig student som om en månad lämnat Umeå och istället befinner mig i Irland och Dublin vid Trinity College. Att läsa vid Umeå universitet var en smidig lösning för mig eftersom jag som aktiv tävlingsryttare kunde behålla mina tävlingshästar hos föräldrarna utanför staden. Vårterminen gör jag som utbytesstudent under mitt tredje år på det samhällsvetenskapliga kandidatprogrammet. Jag har skrivit min C-uppsats i statsvetenskap och har därefter läst socialpsykologi.

Det finns många anledningar som legat till grund för mitt beslut att läsa en termin utomlands. Efter två år vid universitet var det tack vare min rastlöshet som jag började undersöka möjligheten att studera utomlands. Utmaningen att flytta till ett främmande land för att studera utan att veta vad som väntar är en spännande tanke. Utmaningar är stärkande och när jag via den sociologiska institutionen diskuterade studieplanerna med min hjälpsamma studievägledare väcktes min nyfikenhet att åka iväg för nya upplevelser. Med inställningen att jag vet vad jag har men inte vad jag kan få bestämde jag mig för att lämnar det gamla för att ge plats åt någonting nytt.

Redan innan jag hunnit påbörja detta äventyr har jag fått uppleva hur människor i min närhet visat sin uppskattning till mig som vän. När jag hade lämnat in min ansökan och väntade på antagningsbeskedet berättade jag för några vänner om mina planer. Den första reaktionen hos flera av dem var förvåning och tvivel om jag verkligen skulle göra idén till verklighet. Efter att jag fått det efterlängtade antagningsbeskedet har jag å andra sidan mötts av en bekräftelse som jag aldrig kunnat drömma om. Vänner uttalar stolthet, säger sig vara imponerade av modet som krävs för att flytta till ett annat land på egen hand, de gratulerar till antagningen och jag har även fått höra protester för att de inte vill att jag ska lämna dem. Förutom vänner och familj lämnar jag mitt stimulerande extrajobb som studentinformatör. På Nydalahöjd har jag ett korridorsrum med ett gemensamt köks och tv-rum där jag haft många härliga kvällar med mina grannar. Jag har i skrivande stund signerat ett andrahandskontrakt för uthyrning av mitt korridorsrum samtidigt som frågan var jag ska bo om en månad är obesvarad. Bortsett från att boende ännu inte är ordnat är jag lugn inför resan och förlitar mig på att jag löser det, antingen innan eller på plats i Dublin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: